Tooling voor een betere organisatie

Gemeente Hollands Kroon - gelegen in de kop van Noord-Holland - is een jonge fusiegemeente met een bijzondere organisatiebenadering gericht op innovatie en vooruitgang. Vandaar dat de gemeente Betty Blocks benaderde om een applicatie te ontwikkelen die hun huidige vastgoedbeheersysteem verving met een applicatie die een deel van de taken automatiseert en optimaliseert.

De samenwerking begon met een pilot met het Betty Blocks platform om in in rap tempo een huur- en pacht-applicatie te ontwikkelen waarmee Excel sheets worden vervangen. Na een geslaagde pilot konden beide teams in korte tijd de implementatie van de applicatie realiseren.
hollands_kroon_case_quote

“Er ging veel tijd verloren aan het handmatig invoeren van Excel sheets. Die tijd kan nu in andere zaken worden gestoken.”

Een alles-in-één vastgoedbeheersysteem

De volledige applicatie bestaat uit een vastgoedbeheersysteem waarin kosten aan de hand van een indexering bijgehouden kunnen worden. Per klant kan een onderverdeling worden gemaakt van de servicekosten. Tevens worden de service en onderhoud afspraken bijgehouden binnen het systeem.

Binnen de applicatie heeft iedere aannemer een eigen portaal inclusief een afsprakensysteem. Middels Google Maps krijgt deze aannemer de locatie van de volgende afspraak door. Tevens krijgt hij vanaf afstand een code om tijdelijk het betreffende pand te betreden. De aannemer kan vooraf en achteraf foto’s maken, deze uploaden en direct een bestelbon opmaken.