Den Haag digitaliseert interne processen

Den Haag is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn service voor burgers te verbeteren. De Zuid-Hollandse gemeente staat open voor modernisering van (interne) processen, waarbij snel innoveren en direct implementeren prioriteit heeft. Zo ook in het geval van ‘De Gemeentelijke Ombudsman’.
den_haag_case_quote

“We zochten naar nieuwe manieren om concepten om te zetten in werkende prototypes, waardoor we sneller de relevantie van nieuwe oplossingen konden testen. ”

De modernisering van een onmisbare service

Den Haag was op zoek naar Rapid Application Development en zette in 2016 een aanbestedingstraject uit. De gemeente zocht met name naar nieuwe mogelijkheden om concepten snel om te zetten in een prototypes waarop continu verbeteringen konden worden toegepast. De snelle werkwijze van Betty Blocks in het ontwikkelen van applicaties op zijn no-code ontwikkelingsplatform, in combinatie met een sterk licentiemodel gaven de doorslag voor de gemeente.

De modernisering van een belangrijke service, de Gemeentelijke Ombudsman, kon voor de gemeente Den Haag in korte tijd gerealiseerd worden. Binnen enkele weken werd er door de teams van gemeente Den Haag en Betty Blocks een geheel nieuwe website inclusief workflow-systeem neergezet. Hierdoor kunnen inwoners gemakkelijker bediend worden en zijn ook interne werkprocessen grotendeels gedigitaliseerd.