Innovatieve gezondheidszorg voor Amsterdamse jeugd

De gemeente Amsterdam heeft een duidelijk doel: op vernieuwende wijze persoonlijke hulp bieden aan jongeren in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland. Daarom ontwikkelde het projectteam van de gemeente onder leiding van Jordy de Koning een nieuwe strategie voor jeugdhulp, verankerd in het platform Ikzoekjeugdhulp.nl.
amsterdam_quote

“Het is een heel andere benadering van de jeugdhulp. Middels een stappenplan wordt het aanbod van meer dan 200 hulpaanbieders in 14 gemeenten teruggebracht naar de perfecte match voor de jongeren.”

Een platform voor en door gebruikers

Met als uitgangspunt dat zorg persoonlijk hoort te zijn, geeft het nieuwe platform een zeer specifiek aanbod voor jeugdhulp weer. Het platform presenteert op een simpele en overzichtelijke wijze de hulp die is ingekocht. De standaardproducten die voorheen werden aangeboden zijn doorvertaald naar 11 gepersonaliseerde profielen die aansluiten bij de problematiek van de hulp.

Het platform wordt dan ook gedragen door diverse partijen uit het vak: van instellingen tot verwijzers, jongeren en ouders. De behoefte van de gebruikers stond vanaf de eerste schetsen centraal. Jordy de Koning: “Ikzoekjeugdhulp.nl is echt een platform voor alle partijen, gemaakt voor en door de gebruikers."