background-image-white

UX / UI Designer - Alkmaar

Hi, wij zijn Betty Blocks. Houd je van Big Hairy Audacious Goals? Dit is de onze: in 2023 kan iedereen een applicatie bouwen. Best een flink statement, toch? Hoe het gaat met het behalen van deze BHAG? Goed! Zo goed zelfs, dat we in 2018 met 360% zijn gegroeid en dit is pas het begin. Voor onze groeiambitie zoeken we daarom een UX / UI Designer die meewerkt aan de visie van ons, door Forrester erkende, no-code ontwikkelplatform.

Wat ga je doen?
Als UX/ UI Designer bij Betty Blocks ben je dagelijks bezig met het verbeteren van de user experience en interface van ons platform. Je wordt onderdeel van het development team en zal werken aan een van de vijf grote deelproducten. Een development team bestaat uit een frontend developer, backend developer, tester, product owner en designer. Jij bent het brein achter de look en feel van het Betty Blocks platform. Jij bedenkt hoe we onze klanten het beste kunnen bedienen. Gebruikers over de hele wereld gaan dagelijks aan de slag met jouw ideeën.

Je gaat dagelijks aan het werk met een van de uitdagingen die het platform kent, deze komen veelal vanuit een van onze klanten. Dit kan het verbeteren van een bestaand onderdeel zijn of het ontwikkelen van geheel nieuwe functionaliteit. Met in gedachte de visie en style van het Betty Blocks platform ga je aan de slag met verschillende schetsen. Je onderzoekt of hier al eerder een oplossing voor is bedacht en schakelt met verschillende partijen zowel intern (developers) als extern (de gebruikers). Daarbij doe jij regelmatig een deep dive in de behoefte van onze klanten en haal je waardevolle informatie uit de user panels. Daarbij laat je verschillende gebruikers de ideeën testen.

Uiteindelijk werk je wireframes en prototypes uit tot een pixel perfect design (we gebruiken hier voornamelijk Sketch en InVision voor). Elke stap die jij zet in het ontwikkelingsproces pitch jij bij het team en je zorgt ervoor dat jouw idee door het hele team gedragen wordt.

Wie ben jij?

  • Je bent creatief en ervaring met Sketch of Invision is een sterke pre;
  • Je kan je ideeën onderbouwen en overbrengen aan je team;
  • Je bent sterk in het samenwerken met collega's van verschillende disciplines;
  • Je bent betrokken, neemt initiatief en waarborgt kwaliteit (1 pixel meer of minder maakt jou wél uit);
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Engels.

Waarom je hier wilt werken
Met de 25 vakantiedagen, splinternieuwe Macbook, in-house sportschool inclusief trainer, ontzettend tof pand en dito werkplekken zit het wel snor. Verder kennen we een organisatiecultuur zo plat als een pannenkoek, regelen wij elke dag een compleet verzorgde (gezonde) lunch en kan je elke vrijdag genieten van een legendarische borrel.

UX / UI Designer - Alkmaar

Ben jij de juiste persoon voor de job?

Heb je andere vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Dennis van Rietschoten op 06-25 77 83 72 of mail je vraag naar careers@bettyblocks.com.