background-image-white

Product Owner - Alkmaar

Hi, wij zijn Betty Blocks. Houd je van Big Hairy Audacious Goals? Dit is de onze: in 2023 kan iedereen een applicatie bouwen. Best een flink statement, toch? Hoe het gaat met het behalen van deze BHAG? Goed! Zo goed zelfs, dat we in 2018 met 360% zijn gegroeid en dit is pas het begin. Voor onze internationale groeiambitie zoeken we daarom een Product Owner die meewerkt aan de visie van ons, door Forrester erkende, no-code ontwikkelplatform.

Wat ga je doen?
Als Product Owner bij Betty Blocks ben je zowel strategisch als operationeel aan het werk. Je wordt onderdeel van het product team en zal werken aan een of meerdere deelproducten van het platform. Je zal verantwoording afleggen aan de Head of Product die tevens ook je grootste sparringpartner is. Daarbij werk je dagelijks samen met het Development Team (Frontenders, Backenders, Testers en Designers) en werk je nauw samen met de Scrum Master.

Strategisch:
Jouw doel is het maximaliseren van de klantwaarde binnen het product, dit behaal je onder andere door het achterhalen van wensen bij stakeholders en het managen van hun verwachtingen, zowel intern als extern. Je houdt je bezig met het omzetten van wensen, eisen en verwachtingen van stakeholders naar duidelijke user-stories en beheert de backlog. Dit alles zet je om naar een roadmap, je prioriteert op impact en definieert de acceptatiecriteria. Daarbij ben je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen bij onze concurrenten en in de markt en speel je hier op in.  

Operationeel:
Operationeel gezien ben jij de communicator tussen het Development Team en stakeholders. Samen met de teams definieer je de sprintgoals. Je houdt je bezig met het ‘wat’ en ‘wanneer’. Je houdt jouw stakeholders op de hoogte van de voortgang van de ontwikkeling. Tevens ben je verantwoordelijk voor het beheren en prioriteren van de backlog. Tijdens de refinement van de backlog items weet je duidelijk het ‘wat’ over te brengen op het development team om hen vervolgens met het ‘hoe’ te laten komen.

Wie ben jij?
We zijn op zoek naar iemand die bij het stakeholder management goed tot de kern kan komen. Door middel van jouw communicatieve vaardigheden kom je achter het probleem áchter het probleem. Daarbij is het volgende belangrijk:

  • Je bent sterk in plannen en organiseren;
  • Je bent besluitvaardig en kan goed prioriteren;
  • Je hebt werkervaring als product owner (in een softwareontwikkeling omgeving);
  • Je hebt werkervaring  in Agile Scrum;
  • Je bent resultaatgericht en nieuwsgierig.

Waarom je hier wilt werken
Met de 25 vakantiedagen, splinternieuwe Macbook, in-house sportschool inclusief trainer, ontzettend tof pand en dito werkplekken zit het wel snor. Verder kennen we een organisatiecultuur zo plat als een pannenkoek, regelen wij elke dag een compleet verzorgde (gezonde) lunch en kan je elke vrijdag genieten van een legendarische borrel.

Product Owner - Alkmaar

Let us know why you are right for the job

Do you have any questions? 
For questions about this vacancy, please contact Dennis van Rietschoten via 06-25 77 83 72 or send an email to careers@bettyblocks.com.