“Spelen in Gartners Champions League”

Goed nieuws voor Betty Blocks. We zijn door Gartner opgenomen in het Magic Quadrant voor Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (aPaaS). Wat dat betekent en hoe bijzonder dit eigenlijk is? Onze CEO Chris Obdam legt uit.


Het Magic Wat?
“Magic Quadrant dus. De naam zegt het al een beetje: het is een kwadrant waarin een selecte groep bedrijven staat die actief zijn in de markt voor applicatie-ontwikkelplatformen. In het vak rechtsboven staan de zogeheten leaders, linksboven de challengers, linksonder heb je de nicheplayers en rechtsonder de visionaries. Betty Blocks staat in het Magic Quadrant in het vak nicheplayers, pal naast de leaders als Salesforce en Mendix. Hiermee zegt Gartner in feite: we zien in jullie een belangrijke partij in de markt voor applicatie-ontwikkelplatformen.”

Hoe bijzonder is dat?
“Als nuchtere Noord-Hollanders zijn we niet snel ergens van onder de indruk, maar hier mogen we best een beetje trots op zijn. In het Magic Quadrant zijn dit jaar maar veertien bedrijven opgenomen. Wereldwijd, welteverstaan. Dat wij als relatief jonge speler uit het kleine Obdam in dit illustere rijtje staan is best bijzonder. Zeker als je bedenkt in welk tempo we dat voor elkaar hebben gekregen, dat zullen ze bij Gartner niet eerder zo snel hebben zien gebeuren. Andere namen die je er tegenkomt zijn onder meer Oracle, Fujitsu en Salesforce, ‘s werelds grootste leverancier van CRM-software. Betty Blocks en het Rotterdamse Mendix zijn de enige twee Nederlandse applicatie-ontwikkelplatformen die zijn opgenomen in het Magic Quadrant. Ik sprak onlangs met de CEO van een collega-bedrijf en die vertelde me dat zij al drie jaar lang proberen om door Gartner te worden erkend. Tevergeefs.”

Een snelle vermelding
“Dat wij als relatief kleine organisatie toch in staat zijn om grootse dingen te doen. De snelheid waarmee we groeien, de manier waarop we onze werkprocessen hebben ingericht en natuurlijk het ontwikkelplatform zelf zullen zeker hebben geholpen aan de snelle vermelding. En dan vooral de gebruiksvriendelijkheid van ons platform. Wie een beetje affiniteit heeft met IT kan met Betty Blocks zelf een applicatie bouwen. Daar heb je eigenlijk geen programmeerervaring voor nodig. Onze visie is dat software-ontwikkeling uiteindelijk beschikbaar wordt voor iedereen, met of zonder ervaring”

En met iedereen bedoel je ook echt… iedereen?
“Je hebt een beweging die zegt dat kinderen op de lagere school al moeten leren programmeren. Maar je kunt het ook omdraaien. Maak programmeren eenvoudiger en bereik hetzelfde resultaat. Onze stip aan de horizon is dat uiteindelijk iedereen een applicatie moet kunnen bouwen, met Betty Blocks uiteraard. Voor grote bedrijven is dat heel interessant. Want stel, een marketeer of hoofd van een productielijn ziet een probleem in de organisatie en wil daarvoor het liefst vandaag nog een applicatie. Dankzij Betty Blocks is hij in staat om die dan zelf te ontwikkelen. Uiteraard met onze hulp, maar wel in een rol waarbij je als bedrijf altijd zelf de regie houdt. Zo wordt applicaties ontwikkelen niet alleen veel eenvoudiger, het wordt er ook een stuk leuker van.”

Is er een opdracht of klant waar je op verjaardagen graag over vertelt?
“Als mensen er naar vragen gebruik ik het liefst voorbeelden van grotere bedrijven die op ons platform zelf hun software ontwikkelen. KPMG bijvoorbeeld, Sligro, of Tele2. In het begin proeven we bij dit soort grote organisaties meestal een beetje scepsis. Een applicatie bouwen zal wel veel geld gaan kosten en maanden of zelfs jaren in beslag nemen, zo is het idee. Maar dan blijkt al snel dat hun eigen medewerkers, ook al hebben ze weinig programmeerervaring, in staat zijn om met onze hulp de software vorm te geven. Bij Tele2 wordt ons platform zo gebruikt om nieuwe innovatie mogelijk te maken, en daarmee de klanten en partners het leven eenvoudiger te maken. Dat soort verhalen vertel je graag door.”

Welke ambities hebben jullie voor de komende jaren?
“De organisatie uitbouwen, het product ontwikkelen, internationaliseren en ieder jaar verdubbelen. In eerste instantie zoveel mogelijk zonder investeerders trouwens. We kennen bedrijven waar zo’n externe geldinjectie de cultuur bepaald geen goed heeft gedaan. Zo’n hiërarchische organisatiestructuur met een VP Sales, een VP Marketing en VP Development, ik moet er niet aan denken. Wij hebben dezelfde groeisnelheid maar dan op onze eigen manier.”

Dat betekent wel dat je mensen nodig hebt om die ambities waar te kunnen maken.
“Voor goede mensen staat de deur bij ons altijd open. Er werken nu zo’n 35 professionals voor Betty Blocks en dat aantal blijft fors groeien. We zoeken sales-professionals, online marketeers, growth hackers en developers natuurlijk. We doen overigens niet elke sollicitant meteen een aanbieding, maar zijn echt bewust op zoek naar - wat ik altijd noem - A-players. Mensen die zelf hun werk organiseren, de drang hebben om zichzelf steeds te verbeteren en collega’s daarin meenemen. Meer karakter dan kennis dus.

Laten we het eens omdraaien: waarom zou iemand hier willen werken?
“Onze missie is om in de top 5 van applicatie-ontwikkelplatformen in de wereld te staan. Hoe gaaf is het om daar onderdeel van uit te maken? Je kijkt naar de Champions League en weet: ik sta in de voorrondes. Nu met het hele team doorzetten en we maken die stap!”

Lees ook:

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks