NEN kiest applicatie-ontwikkelplatform Betty Blocks voor realisatie nieuw certificaten administratiesysteem.

Vandaag vond bij NEN, het Nederlands Normalisatie-instituut, de lancering plaats van het nieuwe certificaten administratie systeem ‘NEN Register’. Hiermee werkt NEN aan verdere professionalisering van hun dienstverlening in samenwerking met Betty Blocks.

NEN, de organisatie die ruim 31.000 normen beheert, heeft voor de realisatie van het nieuwe certificaten-administratiesysteem, aPaaS Betty Blocks als ontwikkelplatform uitgekozen om het nieuwe systeem mee te realiseren.

NEN faciliteert naast het ontwikkelen van normen ook de ontwikkeling en het beheer van certificatieschema’s, keurmerken en registers. Certificatieschema’s beschrijven de spelregels die moeten worden gevolgd om te certificeren tegen de eisen uit een bepaalde norm. Voor de realisatie van een nieuw web-based systeem zijn verschillende opties met elkaar vergeleken.

De keuze voor Betty Blocks is gemaakt op basis van de snelheid die het applicatie-ontwikkelplatform biedt om maatwerk te kunnen ontwikkelen en de flexibiliteit om aanpassingen te kunnen doen tijdens en na het ontwikkeltraject. Naast stroomlijning van de administratieve processen, biedt het platform de mogelijkheid voor nieuwe features voor verdere uitbreiding van de dienstverlening van NEN.

Piet-Hein Daverveldt, algemeen directeur NEN, hecht veel waarde aan de ontwikkeling van deze dienstverlening: ”NEN heeft ambitieuze plannen op het gebied van certificatieschema’s, keurmerken en registers. De verdere professionaliseringsslag met het nieuwe administratie systeem is hierin een belangrijke stap.”

Harmen Willemse, Projectleider NEN Register en direct betrokken bij de leveranciersselectie, legt uit: “Betty Blocks biedt een platform waarmee we zeer flexibel applicaties kunnen beheren, realiseren, en onderhouden. Mede door de snelheid waarmee implementaties kunnen worden gedaan, hebben we gekozen om dit project op basis van dit ontwikkelplatform uit te voeren”. Naast de realisatie van dit project is de ontwikkeling van een crowdfunding platform (NENcrowd) met behulp van het Betty Blocks platform al in volle gang.

Betty Blocks founder Chris Obdam is erg blij met de samenwerking: “Het certificaten administratie systeem inclusief de publicatie op verschillende websites, vormt een perfecte match met de mogelijkheden dat het Betty Blocks aPaaS biedt. Het is ons doel om platformleverancier te worden voor softwareontwikkeling binnen NEN. Met deze twee projecten denken we bewezen te hebben dit doel waar te maken. NEN heeft met Betty Blocks een ontwikkelplatform waarmee ze zelf applicaties kan realiseren en onderhouden, hiermee kan NEN nog sneller innoveren. NEN en Betty Blocks zijn zeker een goede match voor de lange termijn.”

Naast NEN, wordt het Betty Blocks platform ook ingezet voor het ontwikkelen van uiteenlopende (mobiele) business applicaties door bedrijven als Proteq, Meeus, Hogeschool van Amsterdam, BNP Paribas Cardif, Morgenwerk, Drive ugo en Credit Sales. Bekijk voor meer informatie over deze applicaties de business cases op de website van Betty Blocks.

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks

this website uses cookies to improve your experience.