Nederlandse start-up Betty Blocks opgenomen in Gartner Magic Quadrant

Betty Blocks, het enige echte no-code platform voor het ontwikkelen van bedrijfs-, web- en mobiele applicaties, is opgenomen in Gartners 2017 Magic Quadrant voor Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS). Het hpaPaaS Magic Quadrant is een primeur. Voorheen evalueerde Gartner high-productivity samen met high-control platformen. Deze scheiding benadrukt de opkomst van een nieuwe categorie die een significant verschil in snelheid, kosten en technologie mogelijk maakt, ten opzichte van traditioneel programmeren.

Het originele artikel op ANP Pers Support
ANP - Gepubliceerd, 19 juni 2017
Nederlandse start-up Betty Blocks opgenomen in Gartner Magic Quadrant


Omdat hpaPaaS nu als een aparte categorie geëvalueerd wordt, laat dit zien dat de mogelijkheden en toegevoegde waarde van high-productivity platformen duidelijk erkend worden” zegt Chris Obdam, CEO van Betty Blocks. ”We groeien hard en breiden ook internationaal uit. Deze opname in het kwadrant is een bevestiging van onze visie. We leven in een tijd waarin de snelle de langzame verslaan, ongeacht de omvang.“

Jonge speler tussen grote namen
De Gartner Magic Quadrant evalueert 14 oplossingen dit jaar. “Dat wij als relatief jonge speler uit Nederland nu opgenomen zijn is best bijzonder. Zeker als je bedenkt in welk tempo we dat voor elkaar hebben gekregen”, aldus CEO Chris Obdam. “We zitten nu al dichtbij de grote leaders in de markt en dat is ook de plek waar we naartoe willen. Het is onze ambitie om de gevestigde orde uit te dagen.”

Gebruiksvriendelijk
Dat Betty Blocks in het Magic Quadrant staat is een erkenning als belangrijke nieuwe partij in deze markt. “Met een beetje affiniteit voor IT kun je met Betty Blocks zelf een applicatie bouwen. Dit is uniek in de markt en sluit aan bij de onze visie die we hebben over software-ontwikkeling. Je hebt een beweging die zegt dat kinderen op de lagere school al moeten leren programmeren. Maar je kunt het ook omdraaien. Maak programmeren eenvoudiger en bereik hetzelfde resultaat."

Grote opdrachtgevers
Ook in Nederland ontdekken steeds meer organisaties de voordelen van Betty Blocks. De gemeenten Hoorn en Zaanstad ontwikkelden eerder al hun eigen applicaties op het platform, net als een reeks aan grote bedrijven waaronder KPMG, Tele2 en VIVAT. Betty Blocks verwacht dit jaar, net als vorig jaar, in omzet en aantal medewerkers opnieuw te verdubbelen.

Meer weten? Lees het interview met onze CEO Chris Obdam.

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner's research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Zie ook

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks