Managers kunnen zelf de IT touwtjes in handen nemen

Innoveren vanuit communicatiebehoefte in plaats van techniek
Vorige maand publiceerde Paul Willmont van McKinsey een artikel waarin ondermeer wordt gesteld dat het gebrek aan IT kennis bij managers en een bottleneck is voor veel organisaties. Dat ze moeten leren welke strategische voordelen IT kan bieden. Grip houden op de zaak vraagt in de huidige tijd ook continu om nieuwe stappen ten aanzien van het verbeteren van de efficiency en het verhogen van de productiviteit en het rendement. IT levert een aanzienlijke bijdrage aan het halen van deze doelstellingen. Dit soort projecten worden echter nog vaak ingestoken op basis van noodzakelijke vervanging van de infrastructuur en informatiesystemen en niet op basis van de communicatieprocessen en de werkwijze. Daardoor blijven veel organisaties teveel afhankelijk van de IT afdeling met alle gevolgen van dien. En dat is helemaal niet nodig als je het mij vraagt.

IT draait tegenwoordig om de input en output van data
Het is tijd om de bedrijfsstrategie en het functioneren van de organisatie centraal te stellen bij innovatietrajecten. De input en output van data makkelijker maken samen met de mensen die deze communicatiemiddelen gebruiken. Slimmer werken binnen de organisatie, een afdeling of team door de groeiende aanwas van informatie te lijf te gaan en bovendien sneller en flexibeler in te kunnen spelen op de veranderingen in de markt. De laatste jaren waren managers in hun keuzes veel te afhankelijk van de IT afdeling. Enorme klussen die vaak langer duurde dan begroot, tegen hogere kosten en met vaak tegenvallende resultaten. Zonde! Logisch dat er veel gesproken en geschreven wordt over dit onderwerp. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik zie geen wolkje aan de lucht meer om het anders te doen.

Het einde is nabij voor de traditionele IT afdeling
Ik en mijn team maken definitief een einde aan logge IT projecten en het gedoe en gezeur wat daarmee gepaard ging. Directieleden en managers hoeven helemaal niet op training om zich te laten bijspijkeren met technische kennis. Ze hebben wel wat beters te doen zeg. Die hebben wij in huis. Toch kunnen we hen de touwtjes gerust in handen geven. Omdat wij ontwikkelen vanuit een uniek, modern en uiterst veilig kick-ass softwareplatform dat alle zorgen ten aanzien van hard- en software als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. We houden IT betaalbaar doordat we het niet moeilijker maken dan nodig. Van CRM, leadmanagement tot projectadministratie. Geen proces is ons te lastig om te stroomlijnen en managen met behulp van online automatisering. We ontwikkelen toffe applicaties voor bedrijven, afdelingen en teams die naadloos aansluiten op de eisen en wensen in weken in plaats van maanden.

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks

this website uses cookies to improve your experience.