Waarom een low-code platform een quick win voor jouw business is

Het 2016 Forrester rapport over low-code platforms is uit: “Vendor Landscape: The Fractured, Fertile Terrain Of Low-Code Application Platforms". Het rapport behandelt de potentie en risico’s van low-code platforms, het weerlegt mythes die zijn ontstaan rondom low-code platforms en het geeft de reden aan waarom deze platforms in opkomst zijn

Wat zijn low-code platforms?
Low-code platforms zijn applicatie-ontwikkelomgevingen waarbij je weinig tot geen kennis nodig hebt van programmeertalen om jouw applicaties te ontwikkelen. In plaats van schrijven in code, bouw je jouw applicaties door visueel modelleren aan de hand van een intuïtieve interface.

Waarom de opkomst van de low-code platforms?
In 2014 sprak Forrester al van een sterke opkomst van low-code platforms. Ten grondslag ligt o.a. de volgende reden: Business leaders zoeken (en eisen) steeds andere, snellere oplossingen voor het winnen, bedienen en behouden van hun klanten. Het omarmen van een low-code application platform is daar vaak het antwoord op.

Wat levert het de business op?
Een low-code platform is voor de IT een belangrijke tool om de business te ondersteunen. Je ontwikkelt indrukwekkend snel software (zie figuur 1) en je software ontwikkelt zich eenvoudig met de business mee. Jouw software is altijd volledig op maat en je hebt een lage cost of ownership.

Zijn low-code platforms nog wel voor pro-developers?
Absoluut. Uit het onderzoek van Forrester komt naar voren dat vooral fulltime developers met low-code platforms ontwikkelen. Ook breid je als organisatie je developersprofiel uit.

Developers zijn schaars en als bedrijf speel je hier dus goed op in door de inzet van low-code developers. Je zet daarmee mensen in met een heel andere skill set. In een kwestie van dagen train je deze developers om applicaties te ontwikkelen.

Zijn low-code platforms ook voor de enterprise?
Zeker. Binnen de enterprise heerst de opvatting dat low-code platforms moeite hebben met een grote user base. Forresters “Vendor Landscape: The Fractured, Fertile Terrain Of Low-Code Application Platforms” bewijst dat veel low-code platforms dit gewoon aan kunnen. Juist het uitbreiden van de user base en het toewijzen van rolspecifieke rechten gaat op een low-code platform makkelijk en snel.

Het Betty Blocks low-code applicatie-ontwikkelplatform
Met het Betty Blocks platform (aPaaS) ontwikkel je (bedrijfs)applicaties 8-10x sneller dan traditioneel programmeren. Door visueel modelleren aan de hand van de inuïtieve interface bouw je jouw applicaties zonder coderen.

Doordat het platform 100% cloud-based is, heb je als afdeling of organisatie geen omkijken naar aanschaf, onderhoud of veiligheid van je hardware & data. Is het veilig? Ja, de veiligheid waarborgen wij door geregeld onafhankelijke partijen security audits uit te laten voeren.

Elke applicatie is automatisch multi-device ready en sluit naadloos aan bij bestaande systemen middels API’s of bij oudere systemen (legacy applicaties) met een ESB (Enterprise Service Bus).

Betty Blocks brengt business en IT weer bij elkaar
Met het Betty Blocks platform leg je dé fundering voor de toekomst van jouw organisatie. De IT is altijd voorbereid op innovaties vanuit jouw organisatie. Doordat de ontwikkeltaal is omgezet naar een hoger abstractieniveau om problemen en oplossingen te beschrijven, komen business en IT veel duidelijker op één lijn. Je ontwikkelt dus altijd nauwsluitende, hoogwaardige kwaliteit maatwerksoftware.

Met het Betty Blocks platform vervang je het huidige systeem of vul je het huidige systeem aan. Wanneer je core system beperkt is in mogelijkheden sluit je het Betty Blocks platform hier op aan. Zo creëer je ongelimiteerd mogelijkheden om de kern van jouw bedrijf heen.

Het Betty Blocks platform sluit volledig aan bij de Agile ontwikkelmethodiek. Als IT afdeling ontwikkel je snel in korte sprints en de flexibiliteit van het platform maakt dat je altijd gemakkelijk aanpassingen maakt.

Wrap up
Low-code platforms zijn al jaren sterk in opkomst. De vraag vanuit de business voor nieuwe en snellere methodes voor het winnen, bedienen en behouden van klanten hebben vaak als oplossing de low-code platforms. Je ontwikkelt snel en innoveert direct met de business mee.

Met het Betty Blocks platform leg je als organisatie dé fundering voor je toekomst. Je ontwikkelt 8-10x sneller, het platform is intuïtief in gebruik en zeer flexibel. Met het Betty Blocks platform creëer je ruimte voor groei en ontwikkeling van jouw business en loop je altijd voor op je concurrentie.

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks

this website uses cookies to improve your experience.