Hoe is Betty Blocks nou eigenlijk ontstaan?

Hoe komen wij nu eigenlijk bij de naam?
In tegenstelling tot wat veel mensen denken (getuige de mails en telefoontjes voor mevr. Blocks), hebben wij geen founder of collega die Betty Blocks heet. Hoog tijd om alle misverstanden uit de wereld te helpen en het verhaal achter Betty Blocks en de naam uit te leggen!

Het idee voor het applicatie-ontwikkelplatform
Betty Blocks is de naam voor het applicatie-ontwikkelplatform opgericht door Tim & Chris Obdam, allebei geboren en getogen in het Noord-Hollandse plaatsje Obdam. Hoe de naam is bedacht komt zo aan de orde, eerst even terug naar het ontstaan van het idee. Tim & Chris zijn van nature (internet)ondernemers. Chris als programmeur en Tim voor operationele zaken.

Vanwege die rolverdeling liep Tim er vaak tegenaan dat hij afhankelijk was van Chris voor aanpassingen aan applicaties of de website. Als ik dit zelf kan doen dan zou dit zoveel makkelijker, sneller en efficiënter zijn, dacht Tim. Applicatie-ontwikkeling voor iedereen; het idee voor het platform was geboren.

Van FancyAdmin naar...
We zijn nu bij Betty 5.23 en mede door het succes van het platform heeft het in korte tijd stormachtige ontwikkelingen doorgemaakt. Zowel op het gebied van functionaliteit als user experience.
De eerste versie werd intern FancyAdmin genoemd en was direct onderscheidend in de markt omdat het platform 100% online is. Je hebt hierdoor altijd de nieuwste versie, je gaat altijd snel van ontwikkeling naar productie en je hebt altijd en overal toegang tot je gegevens.

...Betsy
FancyAdmin is niet de naam waarmee een onderscheidend platform zich ook onderscheidt in de markt. Tim & Chris doen zaken altijd net even anders dan anderen, zodoende moest dit ook in de naam terugkomen. Software-ontwikkeling voor iedereen mogelijk is het uitgangspunt van het platform. Dus geen technische termen die afstand creëren, maar juist een persoon die staat voor iedereen zoals jij en wij. Maar wat voor naam wordt dit dan? Vanuit die gedachte is dit aan de gebruikers van het platform gevraagd en zo kwamen de Noord-Hollandse - en misschien nog wel meer West-Friese - nuchterheid en cultuur bij elkaar en de werd de naam…. Betsy!

Betty Blocks
Om verwarring met de lokale agrarische industrie te voorkomen werd besloten Betsy om te dopen naar Betty. Vervolgens kwam de totale naam snel tot stand. Het tweede deel verpakt gelijk een stukje van de propositie - visueel modelleren met voorgeprogrammeerde ‘blokken’. Betty Blocks is geboren!

Zakelijk speels
Zoals veel West-Friezen zijn ook Tim & Chris gezegend met een gezond portie nuchterheid. Juist het niet gemoedelijk meegaan in de mainstream maar zelf een eigen, onderscheidende identiteit creëren en het willen uitdagen van de status quo in IT-land is waar zij voor staan. Betty Blocks is een snelgroeiende organisatie waar mensen werken met een enorme passie en geloof in het product. We zijn een organisatie waar letterlijk en figuurlijk het familiegevoel hoog in het vaandel staat.

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks

this website uses cookies to improve your experience.