Grip op de zaak met maatwerk software

Totale beheerskosten aanzienlijk verlagen

De snel veranderende wereld dwingt bedrijven om steeds slimmer te gaan werken. Het verbinden van systemen, mensen en organisaties kan voor flink meer efficiency zorgen. Dat is hard nodig ook in crisistijd. Er is alleen nogal wat onvrede ontstaan over IT leveranciers en de bedrijfsapplicaties die zij de laatste jaren als statische “dozen” naar binnen hebben geschoven. De software sluit in veel gevallen niet aan op het dagelijkse werk en is lang niet altijd flexibel genoeg om makkelijk en betaalbaar aan te passen aan nieuwe eisen en behoeften. Bovendien rijzen de totaalkosten van het beheer vaak de pan uit door hoge investeringen, dure consultants en giga rekeningen voor jaarlijks onderhoud. Herkenbaar? Het is de hoogste tijd om het anders aan te pakken.

Met minimale functionaliteit het maximale bereiken

De grootste valkuil bij IT trajecten start bij jezelf. De meeste managers grijpen een nieuw project aan als ideale gelegenheid om alles te vernieuwen en meteen allemaal extra functionaliteiten te wensen. Het resultaat: ontwikkeltrajecten die uit planning en begroting lopen of gewoonweg helemaal mislukken. Dit probleem los je simpel op door niet voor een standaardoplossing te kiezen maar voor maatwerk. Echt waar! Zo’n aanpak dwingt je om te zoeken naar wat minimaal nodig is in plaats van te kijken naar wat er maximaal kan. IT moet zorgen voor grip op de zaak in plaats van dat je continu achter de feiten aan loopt. De oplossing moet in de basis van A tot Z kloppen en doelstellingen waarmaken. Om vervolgens met je mee te kunnen groeien als dat nodig is. Maar waar moet je dan op letten?

Maatwerk is de smeerolie van het succes van jouw bedrijf

Allereerst is het schrijven van dikke functionele ontwerpen zwaar achterhaald. De tijd dat je een handtekening moest zetten onder een plan van aanpak waar je niks van begreep en wat vervolgens in beton werd gegoten is zinloos. Zien is geloven toch? Zoek daarom een partner die in een korte tijd een prototype voor je maakt. Zodat je vanaf dat punt verder kunt bouwen en tijdens het traject ook fouten mag maken. Dat is niet alleen leerzaam maar garandeert ook een 100% succesvolle oplevering. Met behulp van sprints wordt jouw IT project opgedeeld in kleine stukjes. Aan het begin van een sprint heb je contact met een ontwikkelaar en aan het einde kun je direct het resultaat testen en bijsturen. Zo heb je in no time een nieuwe bedrijfsapplicatie in de lucht. Het kan dus wel! Op deze manier kan een nieuwe applicatie op maat uitgroeien tot de smeerolie van jouw bedrijf en ben je verlost van dure, logge en falende IT projecten.

Hoog tijd om als gebruiker de touwtjes zelf in handen te nemen. Zet de hakbijl in ouderwetse, omslachtige, logge, inflexibele en bloed irritante systeem. Laat ons weten wat de grootste uitdaging is van jouw bedrijf. Wie weet win jij een gloednieuwe Betty Blocks applicatie ter waarde van 10.000 euro.

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks

this website uses cookies to improve your experience.