Betty Blocks bij de finalisten van Computable Awards 2015

De laatste 5 finalisten van de Computable Award 2015 zijn bekend en Betty Blocks is hier één van. In de categorie ICT-overheidsprojecten zijn wij met ons Webportaal Zorgdeclaraties genomineerd, een project in samenwerking met de gemeente Hoorn.

Op dinsdag 3 november 2015 zal de tiende editie plaatsvinden van de uitreiking van dé belangrijkste ICT Prijzen van Nederland, de Computable Awards. De uitreiking zal dit jaar plaatsvinden in de Jaarbeurs te Utrecht en wij zijn bijzonder trots dat wij zijn genomineerd.

Het project

De gemeente Hoorn liep eind vorig jaar tegen het probleem aan dat het Landelijk Gemeentelijk Gegevens Knooppunt (GGK) niet op tijd klaar zou zijn om de berichten uitwisseling volledig te kunnen uitvoeren. Na een gesprek met de gemeente Hoorn en de lijst van specificaties die zij hadden hebben wij binnen 3 uur een werkende Proof of Concept neergezet. Dit overtuigde en Betty Blocks kreeg het project.

Juryrapport

Het juryrapport van de Computable Awards zegt er het volgende over: “Deze extreem snel (10 dagen ontwikkeltijd) en binnen het budget opgeleverde en goed werkende oplossing, laat zien dat gemeentes met ‘out of the box-denken’ in staat zijn om snel te schakelen en kwalitatief goede oplossingen voor een redelijk bedrag te kunnen (laten) opleveren. Er worden met het opgeleverde portaal door gemeentes opdrachten aan zorgleveranciers gegeven en de zorgleveranciers laten hun berichtenverkeer (en hun declaraties) ook via het portaal lopen. Dit alternatief voor het GGK is gebouwd volgens de iJW- en de iWmo-standaard en wordt gebruikt naar volle tevredenheid.”

Realisatie

Zoals het juryrapport aangeeft was er een ontwikkeltijd van 10 dagen. Echter, ruim binnen deze tijd was het systeem volledig draaiend. Mede door dit project zijn inmiddels ook omliggende gemeentes (Hollands Kroon, Opmeer & Koggenland) & Utrecht-West (De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Woerden, Stichtse Vecht, Weesp & Wijdemeren) het Betty Blocks platform gaan gebruiken.

De nominatie van de Computable Awards bevestigd dat Betty Blocks waar maakt waar het voor staat, 8-10x sneller ontwikkelen. Met het (aPaaS – Application Platform as a Service) platform is het mogelijk om gecompliceerde softwarematige bedrijfsprocessen volledig te vereenvoudigen en te versnellen zonder enige vorm van codering. De interface is zeer intuïtief zodat het goed mogelijk is om het onderhoud van de applicatie volledig in eigen beheer te hebben. Het is een nominatie waar wij trots op zijn!

Stemmen

Het stemproces is inmiddels begonnen en dit kan tot 12 oktober van dit jaar. Iedereen kan zijn stem uitbrengen en via deze link kom je op de stempagina. Hier vul je een formulier in en vervolgens krijg je een email met een unieke link naar een overzicht van alle genomineerde per categorie. In deze lijst zoek je ICT-overheidsproject en hieronder vind je Betty Blocks.

Klik hier als je meer wilt lezen over de awards en de genomineerde projecten.

Subscribe to our newsletter

Subscribe

and share this blog item

  • image description
  • image description

Experience Betty Blocks

this website uses cookies to improve your experience.